Kommentarer om NFP

Min man älskar mig för den jag är och inte som en sexpartner

Kommentarer om NFP

Att leva med Naturlig familjeplanering (NFP)

Kan perioder av avhållsamhet stärka äktenskapet?

Par som praktiserat NFP kommenterar:


  • Vi stod varandra nära tidigare, men jag kan inte tro hur mycket närmare vi kommit varann de senaste tre åren sedan vi börjat lita på NFP. Det är faktiskt så att min man berättade att vi kommit varandra närmare de senaste förtio månaderna än under alla år vi varit gifta. Jag kan bara hålla med.

 

  • Det kan verka konstigt, men avhållsamheten hade en positiv effekt på vårt äktenskap. Jag upplever att min man måste älska mig mer för att kunna avstå. "Min man älskar mig som den jag är"

 

  • Jag känner mig älskad och trygg. Min man älskar mig för den jag är och inte som en sexpartner. Jag vet det därför att han både visar självkontroll och är kärleksfull de perioder vi måste avstå från sex.

 

  • Naturliga metoder ger oss en bättre kunskap om oss själva och varandra och att vi gemensamt tar ansvar för vår fruktbarhet.

 

  • Innan vi använde NFP, så funderade jag många kvällar hur jag skulle kunna övertala Joyce att vi skulle ha sex just den kvällen. Under tiden tänkte hon på hur hon skulle övertyga mig att vi inte behövde ha det just den kvällen. "Som par stod vi alltid nära varandra, men jag kan inte tro hur mycket närmare vi kommit varandra de senaste tre åren." Tack vare att vi använder NFP så har vi spenderat många nätters samtal kring olika problem i vårat äktenskap - oss själva, våra barn, etc. Allt som allt så skulle jag inte byta NFP mot någon artificiell metod därför att den har hjälpt oss tillsammans. Jag är också lättad att min fru inte utsätter sig för några medicinska risker tack vare pillrens bieffekter.

 

  • En del av våra avhållsamhetsperioder har varit roliga och knäppa, andra fyllda med längtan och romantik, och några få bara trista. Men på grund av NFP skriver vi ständigt nya kapitel i vår kärlekshistoria. En del kapitel är bättre än andra men båda två inser att det skulle vara en väldigt liten bok om vi kunde älska med varandra närhelst vi ville.

 

  • I början trodde vi att om min fru började använda p-piller så skulle friheten att kunna ha sex när vi ville föra oss närmare varandra... Men nu när vi använder NFP, så blir vårt äktenskap bättre för varje dag. Det blev det inte med p-piller. NFP lärde oss att äktenskapet är mer än bara sex. Det tvingade oss att börja kommunicera.Kontakta oss:

info@kroppensteologi.se


Kontonummer: (8381-6 ClearingNr)  913 668 637-6

 

kroppensteologi.se

Copyright © 2015 kroppensteologi.se