NFP suger

NFP suger

Tycker jag att NFP ärar Gud, är säkert, moraliskt, hälsosamt, karaktärsdanande, och att det för makarna närmare varandra?

Ja, det tycker jag. Jag älskar att veta vad som pågår i min kropp, och att ta hälsosamma beslut att antingen vara öppen för barn eller undvika graviditet.

Jag tycker att total, obegränsad, fullständig självutgivande kärlek är vackert, sexigt och tillfredställande.

 

Men det är också SVÅRT. Ibland super svårt.

Så svårt att jag vill kasta in handduken och knyta näven åt Gud och fråga "Vad i hela världen tänkte du när du kom på den här planen kring sexualiteten?"

 

Jag gillar inte att ha vilda hormoner och en brinnande längtan efter min man under fertila perioder, när vi inte kan ta emot ett barn till.

Jag tycker inte att det är speciellt roligt att "hitta andra sätt att kommunicera" när det enda jag vill ha är min man och han bara vill ha mig. Det är inte heller lätt att gå igenom en förlossningsdepression eller amningsmånaderna och förstå vad som pågår med min kropp och säga till min man "nej inte ikväll heller”, och fortfarande inte veta exakt när.

 

NFP är tufft. NFP är påfrestande. NFP suger.


Men här kommer sanningen om det hela: Vi väljer att använda NFP i alla fall. Varför? Därför att det är det enda rätta. Och ibland betyder att göra det rätta att göra det svåra. Värdefullt i det långa loppet, men en kamp och uppoffringar på vägen.

 

Alla ni som instruerar om NFP: SNÄLLA måla inte upp en sockersöt bild. Få det inte att bara låta mysigt, rosa, sexigt och perfekt. Självklart ska alla positiva sidor och fantastiska vetenskapliga fakta tas upp. Men var också ärliga om det hårda arbetet, uppoffringarna, stressen, beslutsamheten och alla umbäranden det innebär.

 

På det sättet kommer paren att gå in i sitt äktenskap redo för en lång resa tillsammans. En tuff och ibland gropig väg. Men i slutändan en vacker och verkligen givande resa.


Detta är en fri översättning från https://littlebitofparadise.wordpress.com/2013/07/25/nfp-sucks


Kontakta oss:

info@kroppensteologi.se


Kontonummer: (8381-6 ClearingNr)  913 668 637-6

 

kroppensteologi.se

Copyright © 2015 kroppensteologi.se