Hur det var tänkt i begynnelsen 1

Kontakta oss:

info@kroppensteologi.se

 

Kontonummer: (8381-6 ClearingNr) 913 668 637-6

kroppensteologi.se

Copyright © 2015 kroppensteologi.se

Hur det var tänkt i begynnelsen


Frågan om äktenskap och relationer är brännande i dag, diskuteras överallt. Och den berör dig i din allra djupaste kärna: du är ju född i en familj och du kan inte överleva utan relationer.

 

Jesus gav sin syn på saken för 2000 år sedan, men svaret är universellt och gäller för alla tider. Han säger att gräl, våld, otrohet, maktmissbruk, svartsjuka, lögner och konflikter mellan man och kvinna inte fanns med i Guds plan för oss. Det fanns inte någon skilsmässa i begynnelsen (se Matt 19:3-9). Alla konflikter och svårigheter har uppstått därför att vi har brutit relationen med Gud. Våra hjärtan har blivit hårda, säger Jesus.

 

Våra liv kan liknas vid en segelbåt med trasiga segel. Bredvid oss kämpar alla andra båtar med lika mycket revor i seglen. Och vi tror att det här är det normala!

Jesus förklarar att det inte var tänkt så. Han vill få oss att upptäcka hur fantastisk Guds plan är. Våra segel skulle vara hela och fånga vinden. Och han kommer för att laga dem så att vi - du! - ska segla fram i full fart.

 

Låt oss gå tillbaka till vårt djupaste ursprung, för att upptäcka vem vi är och vem vi är menade att bli.

 

 

Nästa kapitel