Sex & julafton

Vad har sex med

julafton

att göra?

Mycket från sin barndom har man glömt. Men de flesta har minnen från julen. En magisk känsla av glitter och grandoft, blänkande glaskulor, skummande julmust och doft av julmat, hårda paket med glänsande papper. Hela familjen som möts, alla fastrar, mostrar, kusiner, farfar och morfar. Snölykta som glimmar utomhus. Kyrkklockor som slår. Vackra julsånger. Julkrubba. Oändligt och förunderligt mysterium. Förtrollning.

 

Minns du också väntan på julen? Hur man tände ljus och räknade dagar. Själva längtan och väntan var något speciellt, en hemlig glädje. Själv kröp jag in i garderoben och öppnade kartongen med julgranskulor i smyg. Satt där ensam med en stor bubbla av lycka inom mig.

 

Ja man tycker det är så härligt och underbart att man vill ha Julafton varenda dag! Nya paket, julgodis och juldekorationer året om. UNDERBART!!! Men... hur länge är det underbart när det blir varje dag? Är det ens jul då, eller har det bara blivit vanlig vardag plötsligt? Ja, du fattar själv. Slut med magin, som kom för att det är bara en enda speciell dag om året.

 

Samma sak med sex. Den man inte först har väntat på, längtat efter och drömt om förlorar sitt värde när man kan få det hela tiden. Ännu värre blir det om man kan ha det med vem som helst. Det är som om julklapparna under granen var till alla. Inte ett enda är bara till mig och visar att någon tänkt på mig speciellt.

 

Om man kan få något obegränsat och utan ansträngning blir det till slut tråkigt. Inget särskilt att minnas, och till slut knappt något man vill ha mer av. Julafton varje dag, på fel tid och plats, är helt enkelt inte julafton. Utan något annat.

 

Du kan jämföra julafton med äktenskapet. Något man väntar på, längtar efter och förbereder. Och som varar hela livet. Julafton har vi varje år, och man tröttnar aldrig!

 

Julklapparna skulle kunna vara sexet. Presenterna ligger inte slängda i en plastpåse under granen, utan är inslagna i vackra paket. De tar tid både att slå in och packa upp. Så mycket omtanke och hänsyn i det dagliga livet… Det räcker inte med lyxiga kartonger för att julen ska bli lyckad. Om mamma och pappa inte är där och ger dig en kram, om ni bara sitter och glor på TV’n, då hjälper inga dyra paket. Man kan inte köpa kärlek med presenter. Barn genomskådar det direkt.

 

Det är så mycket omsorg som måste till för varje present. Att någon känner dig, intresserar sig för dig för att förstår vad du behöver. Det betyder uppmärksamhet och relation året om, inte bara på julafton.

 

Överför det här på sex, och du har fattat vad kyskheten handlar om.

 

 

 

 

Kontakta oss:

info@kroppensteologi.se

 

Kontonummer: (8381-6 ClearingNr) 913 668 637-6

Copyright © 2015 kroppensteologi.se