Sex är inget disneyland

Sex är inget Disneyland

I vår tid har vi slagit knut på vårt intellekt så att vi oftast vägrar att erkänna det uppenbara, nämligen att sex skulle ha något med barn att göra. Det framställs som något enbart fysiologiskt eller psykologiskt. Kroppslig stimulans med hormoner och kroppsvätskor som sätts i omlopp. Starka känslor och passion.


Men sex är inte enbart spänning, extas och att ha det skönt, även om det hör till. Sex är inget Disneyland. Och vi är inga barn som bara ska springa omkring och skrika efter mer sockervadd och att få åka berg-och-dal-bana hur många gånger som helst.


Här kommer ett ansvar in, ja mer än ett ansvar: en vilja till uppoffring. Att ha sex utan att vara beredd att ta ansvaret för ett barn är som att förbli ett förvuxet barn som vägrar att lämna tivolit. Man kräver alla rättigheter, men är inte beredd till några konsekvenser av sitt agerande.


Sex betyderi förlängningen också blöjbyte eller att vaka vid en sjukt barn på natten. Det betyder uppfostran och engagemang, inte sällan med tvivel och oro. Att få barn kräver att man ger upp en massa saker.

 

Och ändå. När man frågar människor vad som är det viktigaste i livet, svarar de flesta utan att tveka: mina barn! Större glädje än att bli förälder finns nästan inte. ”Varför väntade vi så länge?” säger de som fick barn sent. Det där fria livet som de klamrat sig fast vid kunde aldrig uppväga vad det sedan betydde att få bli pappa eller mamma.


Sex en helhet med både rötter, krona och frukt. Man kan inte välja ut bara en del. Då förkrymper hela växten. Det lilla barnet är en del av sexualitetens godhet.Kontakta oss:

info@kroppensteologi.se


Kontonummer: (8381-6 ClearingNr)  913 668 637-6

 

kroppensteologi.se

Copyright © 2015 kroppensteologi.se