Varför detta snack om Gud?

Varför detta snack om Gud?

Varför dra in Gud i frågor kring sexualitet, som är någonting så fysiskt och kroppsligt?


Men vem vet bättre än Gud vad vår kropp är för något? Han har uppfunnit den! Skulle han inte ha en viss ”upphovsrätt” när det gäller kroppen?


Gud har ”designat” vår kropp. Skulle vi inte lyssna till hans bruksanvisning? Att inte göra det är lika dumt som att skaffa sig en dyr bil utan att lyssna till vad biltillverkaren säger om bilens skötsel. Vem häller diskvatten i bensintanken? Vem ger sig ut på ökensafari med en Cadillac? Eller lastar sin Folka med stora betongblock för ett bygge?


Kroppen är något mycket mer värdefullt än en Cadillac, en Rolls Royce eller din coola moppe. Det gäller att använda den på ett sätt att du verkligen blir lycklig på lång sikt. Det kan vara häftigt att ta pappas bil och ge sig ut på ökensafari. Men du kommer inte så långt. Efter ett tag sitter du fast.


Så länge sexualiteten inte betraktas från Guds perspektiv, kan den inte bli något annat än en teknik, måhända passionerad, men ändå flyktig och tom.Är kyrkan besatt av frågor kring sex?


Är kyrkan inte bara en gammal dammig institution som kommer med regler och förbud? Någon som hindrar allt det roliga? Verkar hon inte ibland rent besatt av dessa frågor om sex?


I sitt sätt att uttrycka sig har kyrkan ibland varit klumpig. Men att hon ”tjatar” om de här frågorna är helt enkelt därför att ingen annan verklighet i livet påverkar dig så djupt.


När ett flygplan ska lyfta får de exakta instruktioner från ett kontrolltorn hur det ska navigera utan risk för kollision. Kyrkan är ett sådant kontrolltorn som ger information om din säkerhet. Hon ser på människan med Guds ögon, och därför är hon alltid för: för kärleken, för sanningen, för friheten, för livet, för kroppen, för det som består för evigt. Men att värna om kärleken och värdesätta kroppen betyder att man också måste ropa: "Varning! Det här är minerad terräng! Här går ni på egen risk!"


Prästen Daniel Ange skriver: ”Det som tycks så strängt är  bara baksidan av kyrkans omsorg. Hon ser det bästa i dig. Till varje pris vill hon skydda det. Hennes krav är egentligen samma som dem du bär i ditt eget hjärta. Hon vågar kräva mycket av dig, för hon vet att det motsvarar det största och vackraste som finns i dig. Hon siktar på det maximala av vad du är kapabel till. Vill bara din lycka.”


Kontakta oss:

info@kroppensteologi.se


Kontonummer: (8381-6 ClearingNr)  913 668 637-6

 

kroppensteologi.se

Copyright © 2015 kroppensteologi.se